Pripravovaná udalosť v Novom Meste nad Váhom

Pripravovaná udalosť v Novom Meste nad Váhom

Vznikla myšlienka, zapojiť sa do projektu, kde boli rôzne oblasti. Keďže v našom občianskom združení sme veľmi kreatívni, tak sme sa zamerali na zero waste oblasť. V našej dielni spotrebovávame kúsky látok, tak nám to prišlo celkom vhodné. Z projektu zrealizovať rôzne workshopy, na ktoré máme dosť veľkú fantáziu a zručnosti.

Preto sme na začiatok rozvrhli, že zrealizujeme workshopy na prírodnú kozmetiku a čistiace prostriedky. Postupom času, pri kreovaní možností, sme to zmenili na dostupnejšiu verziu, časovo menej náročné tvorenie, aby bolo dostupné pre väčšiu skupinu záujemcov. Vznikli k tomu workshopy na šité sieťované vrecká, šité odličovacie tampóny, včelie obaly. Z dôvodu aká nastala neočakávaná situácia, sme využili naše zručnosti a šili v dielni bavlnené rúška, ktoré sme rozdali.


Keďže sme si projekt vymysleli na šírenie osvety zero waste, tak sme si to nechceli ponechať len v našej dielni a projekt sme smerovali na obdobie, kedy je možné zdielať tieto aktivity v prírode. Ako prvé nás napadla spolupráca s mestom, že by to mohlo byť zaujímavé podujatie.

Naša myšlienka bola zaujímavá aj pre mesto, tak sa začala organizovať udalosť.

Plánovaná udalosť bude realizovaná v mestskom parku v Novom Meste nad Váhom. Bude vo forme mestského pikniku so sprievodnými aktivitami. Každý si bude môcť zakúpiť občerstvenie, alebo aj priniesť jedlo so sebou, rozložiť deku v našom krásnom parku a vychutnávať si atmosféru. Bude tu bohatá ponuka na spôsob truckfood, sladké a slané pochutiny, nebudú chýbať aj nápoje a výborná káva. Sprievodné aktivity, ktoré sú plánované, sú prednášky o zmene životného štýlu, aby to malo čo najmenší dopad na životné prostredie. Prednášať budú ľudia, ktorí takýmto životom žijú, alebo sa snažia žiť ecofriendly. Popritom budú aj stánky s ponukou produktov, ktoré sa dajú využiť v každej domácnosti a dá sa aspoň malými krokmi priblížiť redukovaniu odpadu. Bude tam aj náučný program pre deti, tvorivý kútik a hudobná skupina.

Podujatie bolo plánované na jún 2020, avšak aktuálna situácia nás obmedzila, termín je predbežne presunutý na neurčito. Chceli by sme to zrealizovať ešte tento rok, podľa možností...

Veríme, že Vás naše podujatie obohatí, zatiaľ zdieľame ecofriendly informácie na webe, ktorý budeme postupne rozširovať. Ak sú nejakí dobrovoľníci, záujemcovia, tak sa môžete zapojiť nápadmi.

Udalosť organizuje OZ Ateliér nápadov, v spolupráci so zastupiteľmi mesta :)

Predpokladaný termín september 2020.


Kategórie
Sledujte nás
Sledujte nás